TORTY

Wszystkie nasze torty są wegańskie (bez laktozy), tworzone przy użyciu naturalnych, bezglutenowych mąk i kasz. 
Składają się z dwóch czekoladowych biszkoptów (innych biszkoptów nie wykonujemy), przełożonych kremem i dekoracji kwiatami, owocami i pralinami. 

Torty sprzedawane są na wagę 70pln/kg na ksylitolu lub 65pln/kg na zwykłym cukrze. 
Wykonujemy je w dwóch średnicach 21cm (waga około 3kg) dla około 12 osób i 27cm (waga około 4,5kg) dla około 24 osób..

Tort marchewkowy ( z kremem cytrynowym lub orzechowym)

SKŁADNIKI: marchewka, daktyle, pomarańcze, ksylitol, cukier kokosowy, masło orzechowe, mleko kokosowe, olej rzepakowy, olej kokosowy, kasza jaglana, pł. owsiane bezglutenowe, mąka kukurydziana i ryżowa, skrobia ziemniaczana, kakao, cynamon, imbir, kardamon, len, soda, sól.​

Torcik Oreo

SKŁADNIKI: nerkowce, mleko kokosowe, płatki ryżowe, wiórki kokosowe, daktyle, ksylitol, olej rzepakowy, olej kokosowy, mąka gryczana, ryżowa, pł. owsiane bezglutenowe, kakao, barwnik naturalny (węgiel spożywczy), soda. Wanilia *możliwe jest dodanie do kremu całych owoców: maliny/porzeczki/wiśnie.

Tort Tiramisu

SKŁADNIKI: kawa, ksylitol, rum, amaretto, nerkowce, mleko kokosowe, olej rzepakowy, pł. owsiane bezglutenowe, mąka gryczana, mąka ryżowa, mąka kokosowa, kakao, soda, sól, cytryna, wanilia, agar.

Tort z kremem budyniowym mango-marakuja
(bez orzechów)

SKŁADNIKI: pł. owsiane bezglutenowe, kakao, mąka gryczana, ryżowa, skrobia ziemniaczana, mleko kokosowe, daktyle, ksylitol, olej rzepakowy, kasza jaglana, puree z mango, puree z marakui.

Tort kakaowy z kremem czekoladowym i owocami (bez orzechów)

SKŁADNIKI: pł. owsiane bezglutenowe, kakao, mąka gryczana, ryżowa, skrobia ziemniaczana, daktyle, ksylitol, cukier kokosowy, olej rzepakowy, mleko kokosowe, płatki ryżowe, owoce maliny/porzeczki/wiśnie.

Tort z kremem budyniowo-wiśniowym
(bez orzechów)

SKŁADNIKI: pł. owsiane bezglutenowe, kakao, mąka gryczana, ryżowa, skrobia ziemniaczana, mleko kokosowe, daktyle, ksylitol, olej rzepakowy, kasza jaglana, wiśnie.